Avgiftshöjning med 13% från 1 jan 2024

Styrelsen i Brf Björnroten har nu gått igenom budgeten för nästa år och även tittat på underhållsplanen för de närmaste åren. Vi har konstaterat att det kommer bli några tuffa år framöver för föreningen, liksom för många bostadsrättsföreningar. 

Som alla vet så har kostnaderna för värme, el och vatten ökat, och räntenivåerna höjts med mer än det dubbla. Föreningens balkongprojekt blev också mer kostsamt än det var budgeterat för, vilket gjorde att finanserna urholkades mer än vi hade räknat med. Därför har föreningen tagit ett beslut om att vi måste höja avgifterna från och med nästa år. Detta för att få tillbaka balansen i budgeten.

Vi behöver även ta höjd för de kostnader som underhållet kräver framöver. Taken på husen kommer att behöva läggas om och sprickor i fasaderna åtgärdas. Enligt underhållsplanen ska detta göras under 2025 och 2026. Det finns pengar avsatta för det, men vi kommer nog att behöva låna en del till detta också. Det går naturligtvis att skjuta på underhållet för att komma undan kostnaderna en tid, men vi anser att det är fel väg att gå. Det är bättre att förbereda sig redan nu, för framtida kostnader.

Styrelsen har därför beslutat att höja avgiften för alla boende i föreningen med 13%. Höjningen på 13% gäller även för lokaler, garage och parkeringar. Det är en stor höjning men tyvärr måste vi göra den för att säkra ekonomin i föreningen. 

Höjningen av avgifterna kommer att träda i kraft från och med den 1 januari 2024.

Vänliga hälsningar

Styrelsen