BALKONGPROJEKTET

När det gäller balkongprojektet fick vi ett bakslag från kommunen på vår första ansökan om bygglov, för stora tyckte de. Ett nytt bygglov på en något mindre balkong (3,3 m x 1,8 m) lämnades in i juni och även det har kommunen haft synpunkter på tyvärr.

Efter att vi lämnat in bygglov till kommunen för nya balkonger i föreningen så har vi tyvärr fått avslag från för både vårt första förslag (balkongerna som visades i våras) och nu även ett andra förslag med något mindre balkongyta.

Motivet till kommunens avslag är att balkongerna är för breda och inkräktar på husens utseende. Djupet på balkongerna är helt ok men bredden är tydligen problemet. Enligt de senaste ritningarna som skickats in av oss så är bredden på balkongerna ca 60 cm bredare än originalbalkongerna vilket vi inte tycker inkräktar på husens utseende.

Jämför man de hus längre ner på Ahlbergers väg (och även på många andra ställen i stan) som fått nya balkonger så undrar man ju över hur konsekvent kommunen följer de regler som gäller. Kommunen ska besluta i detta ärende i slutet på september och vi får då innan det mötet lämna in ett skriftligt yttrande till kommunen om hur vi ser på saken.

Vi har därför i samarbete med Balco och deras jurister lämnat in ett svar till kommunen som vi nu hoppas att de ska ta i beaktande och förhoppningsvis sedan godkänna vårt bygglov för nya balkonger.

Så just nu kan vi bara hoppas på att kommunen tar sitt förnuft tillfånga och låter oss börja med bygget av de nya balkongerna.

Vi återkommer med mer info när vi får svar från kommunen.