Extrastämma onsdag 21 februari 18.30

Onsdagen den 21 februari kl 18.30 samlas vi  i Mangelrummet (i källaren på Ahlbergers väg 13B) för Extrastämma. Föreningen behöver uppdatera och anpassa våra nuvarande stadgar till nyheterna i Bostadsrättslagen.

Den 1 januari 2023 ändrades Bostadsrättslagen. Förändringarna innebär att många föreningar sannolikt kommer att vilja uppdatera sina stadgar. Bostadsrätterna* där vi är medlemmar har nu tagit fram en ny normalstadga för bostadsrätts-föreningar med anledning av de nya lagändringarna.

Bland det som är nytt i Bostadsrättslagen är bl a att, underhållsparagrafen omarbetats för att ännu tydligare redogöra för medlemmens ansvar för sin lägenhet. Ett antal kompletteringar och förtydliganden har skett avseende bostadsrätts-havarens skyldighet och tillståndsplikt vid förändring i lägenheten mm. Även ett förtydligande vad gäller för vanvård och störningar i boendet har tillkommit.

Styrelsen förslår att vi på vår Extrastämma beslutar att anpassa våra stadgar efter Bostadsrätternas nya normalstadga, med de ändringar som följer i och med den nya lagstiftningen.

Inbjudan, dagordning och de viktigaste förändringarna framgår av den skrivelse som alla medlemmar nu har fått i sin brevlåda. På sista sidan i skrivelsen finns kommentarer till alla förändringar i stadgarna. Vill du läsa igenom våra nu gällande stadgar så finns dokumentet att ladda ner HÄR. Vill du också läsa dokumentet ”Vem svarar för underhållet” som reder ut vad som är bostadsrättsinnehavarens och vad som är föreningens ansvar vad gäller boendet. Så finns även det för nedladdning HÄR!

Vill du ladda ner inbjudan och stadgeändringarna som vi föreslår så kan du klicka HÄR!

Vänliga hälsningar

Styrelsen

 

*Bostadsrätterna är en rikstäckande organisation för Sveriges bostadsrättsföreningar och den största organisationen för bostadsrätter.