God Jul!

Vi i styrelsen vill önska alla medlemmar i föreningen en riktigt God jul och ett Gott Nytt år

Året som snart har gått har varit händelserikt. Efter en lång och tuff kamp mot kommunen för att få till stånd ett bygglov för våra balkonger så blev det äntligen klart i maj.

Meningen var att balkongerna skulle börja byggas i augusti så att vi kunde få ha tillgång till våra gamla balkonger under sommaren. Men Balco hade, som tur var, byggresurser klara redan i maj. Så styrelsen beslutade att låta Balco påbörja bygget på en gång, för att slippa ännu mer fördröjningar av balkongprojektet.

Det visade sig vara ett bra beslut, för bygget flöt på i rasande fart och i mitten på juli så var allt klart för invigning. Det verkar som om de flesta är riktigt nöjda med sina nya balkonger så det känns skönt.

Vi i styrelsen är väldigt tillfreds med det goda samarbetet med Balco som har gjort ett riktigt bra jobb med balkongerna. Det tråkiga i sammanhanget är väl att, i och med situationen i omvärlden, med höjda priser och inflation, så blev balkongerna mycket dyrare än beräknat. Men det får vi leva med tyvärr.

Vi har i år även bytt leverantör av städning och skötsel av våra gårdar. FINAB som skötte detta tidigare var vi inte riktigt nöjda med så nu har vi skrivit ett avtal med MÅ:s Allservice.

Vi tror att MÅ:s kommer att vara mer noggranna med både städning och skötsel av våra gårdar. De ansvarar också för gårdarna kring radhusen på Liljas väg och de har fått väldigt goda vitsord från den föreningen. MÅ:s kontrakt sträcker sig till 1 april nästa år. Vi hoppas att bytet till MÅ:s kommer att falla väl ut, så vi får fint i våra trappor och gårdar.

Som många kanske har läst så är det många föreningar som måste höja sina avgifter för att kompensera för inflation och höjda avgifter för el och värme. Vi gjorde en avgiftshöjning från och med oktober i år för att finansiera våra balkonger och även för höjda kostnader för värme och el. Vi hoppas att den höjningen ska räcka för att det ska gå runt för föreningen även nästa år. Det kan mycket väl bli en ny höjning om läget försämras framöver, men vi hoppas att vi slipper det.

I övrigt så håller styrelsen nu på med att få till en budget inför nästa år.

Så nu ser vi i styrelsen fram emot jul och nyår och önskar alla våra medlemmar en riktigt God jul och ett Gott Nytt År!