God Jul & Gott Nytt År!

Vi i styrelsen vill önska alla medlemmar i föreningen en riktigt God jul och ett Gott Nytt år!

Vi vill också passa på att informera lite om vad som har hänt under hösten. Många undrar säkert över hur det går med våra nya balkonger. Efter vårt senaste balkongförslag (september) så bad kommunen oss att anlita en expert på kulturmiljö, som kunde göra en bedömning av hur de nya balkongerna skulle påverka områdets utseende. Om den personen gav sitt OK till bygglov så skulle allt var klart och bygglovet skulle godkännas enligt kommunen.

Vi anlitade en expert och hon kom fram till att de nya balkongena skulle fungera bra och inte förstöra områdets karaktär. Redovisningen från vår expert lämnades in till kommunen men det blev ännu ett avslag och dessutom flera nya synpunkter på balkongernas utformning från kommunen, vilket förvånade oss. Vår kontrollansvarige Sven Sjöö, Harri och Janne från Balco har under hösten haft flera möten med kommunens bygglovsenhet men utan resultat.

Styrelsen och Sven Sjöö tog då kontakt med en byggjurist med stor erfarenhet av bygglovsärenden, och han ansåg att vi har all rätt att få bygglovet eftersom vi har uppfyllt alla krav som ställts från kommunen. Vi skickade därför in ännu en skrivelse till kommunen där vi påtalade att vi gjort allt vad de har begärt av oss.

Vi har sedan dess pratat med bygglovsenhetens chef som har erkänt att felet ligger hos dem och det ser ut som om de kommer att ge oss vårt bygglov till slut. Det har varit många turer i denna soppa men nu verkar det vara på rätt väg i alla fall. Vi återkommer med mer info om balkongerna när kommunen har svarat på vår skrivelse.

I övrigt har det varit ganska lugnt, inga större incidenter under hösten. Styrelsen har blivit två personer mindre efter att två av medlemmarna flyttade i somras. Så är du intresserad att vara med i styrelsen så är du välkommen att höra av dig till oss.

God Jul & Gott Nytt År!

Önskar Styrelsen