Lite info om våra balkonger

Som ni alla vet så har det varit tufft att få till ett bygglov för våra nya balkonger. Både kommunen och länsstyrelsen har varit väldigt svåra att övertyga. Flera försök har gjorts med olika varianter av balkongritningar men inget har godkänts. Men nu kanske det finns en ljusning för oss om allt går som vi tror...

Styrelsen har, tillsammans med Balco och vår kontrollansvarige Sven Sjöö, jobbat hårt med att försöka få kommunen att bevilja bygglov för våra nya balkonger. Det har varit väldigt trögjobbat och vi har fått avslag både från kommun och länsstyrelse under vintern. Kommunen har hållit fast vid sitt beslut att balkongerna inkräktar på husens utseende. De vill bevara 40- 50-tals karaktären på hela området därför vill de inte godkänna våra balkonger.

Efter samtal med handläggaren på kommunen för några veckor sedan, där Balco presenterade ett nytt förslag med mindre bredd på balkongerna, så kan vi nu ändå ana en liten vändning i processen. Kommunens handläggare har börjat mjukna lite, så det känns som om vi kanske kan få igenom vårt nya förslag.

Balco har därför tagit fram nya ritningar på inglasade balkonger som är 3 m breda (endast 30 cm bredare än de nuvarande) och 1,8 m djupa. Så nu är ett nytt bygglov inskickat till kommunen. Även om balkongerna blir lite mindre än ursprungsplanerna så känns det ändå bra att få nya balkonger. Får vi ett positivt svar från kommunen så kanske Balco kan börja bygga balkongerna redan till hösten.

Med förhoppning om att vi kan få inviga våra nya balkonger till hösten!

Styrelsen