Nya besked om balkongerna

Snabba omkastningar i informationen. Nu har vi fått besked om att Balco kommer att börja bygga balkongerna redan den 2 maj

Det Tekniska samrådet med kommunen kommer att hållas på onsdag nästa vecka (vecka 17) och därefter ska det vara klart för byggstart.

Balco kommer att börja med att montera ner gamla balkongräcken samt såga ner de gamla balkongplattorna. Arbetet med att såga ner balkongerna kommer att starta på måndag den 2 maj. I samband med detta kommer era balkongdörrar spärras från utsidan så balkongerna måste vara tömda på allt senast söndag den 1 maj. Det innefattar även sånt som är monterat på vägg. Balco behöver inte gå in i era lägenheter i detta skede av bygget. Allt arbete kommer att göras utifrån.

Balco vill även att eventuella elinstallationer som finns på balkongerna är strömlösa. Ligger elinstallationer mindre än 30 cm från balkongplatta eller tak så måste de monteras bort också. Skulle det finnas något kvar på er balkong så kommer ni att debiteras för att Balco plockar bort och skickar detta på deponi.

Det kommer att bli lite stökigt på gårdarna under bygget som ni förstår. Några häckar på gårdarna kommer att sågas ner och vissa parkeringsplatser kommer att stängas för att maskinerna ska komma fram. Men parkeringar finns ju på ”Gripensidan” så det borde kunna fungera bra ändå.

Balco kommer att ha dubbla antalet balkongbyggare på plats så enligt dem så ska bygget ta cirka 6-7 veckor. Balkongerna ska alltså vara klara till semestern i juli är det tänkt.

Det tog över två år och många möten och omarbetade ritningar för att få ett bygglov, men nu är vi äntligen i mål.

Vad gäller avgiftshöjningar för medlemmarna så får vi återkomma till det när balkongbygget är klart.

Vänliga hälsningar, Styrelsen